Nigeria

Condiţii de călătorie

Condiţii de intrare in Nigeria 

Cetăţenii români au nevoie de viză pentru a călători în Republica Federala Nigeria. Viza trebuie obţinută înainte de intrarea în ţară.  

Informaţii şi vize se pot obţine la Ambasada Republicii Federale Nigeria in Bucuresti: 

Adresa: Str. Drumul Protocoavei Nr. 77C, Comuna Voluntari, Jud. Ilfov

Telefon: +40-21-312-8685; +40-21-312-7937
Fax: +40-21-312-0622
E-mail: nigerembinro@yahoo.com
Ambasador: H.E. Mrs. Jane NDEM 


ALERTA de calatorie! Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români sa evite deplasarile in Nigeria, iar celor care doresc să călătorească în Nigeria să manifeste prudenţă sporită, întrucât în zona de nord-est si de sud nivelul de alerta este ridicat datorita actiunilor gruparilor teroriste, actelor criminale (rapiri) si pirateriei. 


Asistenţă consulară

Cetăţenii români care se deplaseze în Nigeria sau se află deja pe teritoriul acestei ţări sunt sfătuiţi să se adreseze Ambasadei României la Abuja şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând propriile coordonate pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.
Cetăţenii români care ignoră avertismentele MAE şi se deplasează în zone de risc, o fac pe propria răspundere şi se pot in regăsi în situatia de a suporta consecinţele unor asemenea deplasari. Posibilităţile si mijloacele de intervenţie ale misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare în astfel de zone sunt limitate. 

De asemenea, cetăţenii români sunt sfătuiţi cu insistenţă ca, înaintea efectuării unei călătorii, să îşi încheie o asigurare de călătorie, medicală şi de viaţă. 

Autorităţile din Nigeria solicită cetăţenilor străini care sosesc pe teritoriul acestei ţări să facă dovadă vaccinării împotriva febrei galbene. 

Recomandari pentru cetatenii romani aflati in Nigeria: 

 • Să evite deplasarile pe timpul nopţii, indiferent de regiunea în care se află, locurile aglomerate (pieţe, staţii pentru mijloacele de transport, etc.), demonstraţiile, cartierele mărginaşe ale capitalei, precum şi deplasarea în zone izolate ale ţării.
 • Să evite participarea la diverse festivaluri organizate local, ceremonii religioase, reuniuni sau manifestări la care este prezent un număr mare de persoane.
 • Să păstreze în locuri sigure documentele şi valorile personale, biletele de călătorie, banii, cărţile de credit şi să nu le expună în mod vizibil asupra lor sau în maşini.
 • Să solicite şi să utilizeze (contra cost), pe parcursul deplasărilor în interiorul acestei ţări, serviciile de protecţie ale forţelor de ordine.
 • Să nu opună rezistenţă în cazul unui atac.şi să cedeze atacatorilor banii sau valorile pe care le deţin asupra lor.
 • Să evite deplasarea în interiorul oraşelor cu mijlocele de transport în comun şi să utilizeze taxiuri/Uber, cu precauţia de rigoare.
 • Să consume numai apă îmbuteliată sau apă fiartă/filtrată în prealabil.
 • Să respecte anunţurile sau recomandările autorităţilor locale.
 • Să se informeze, în prealabil, asupra situaţiei medicale din zonă! Există un risc ridicat de îmbolnăvire: malarie, febră tifoidă, febra galbenă, meningita cerebro spinala, poliomielită, holeră, febra Lassa sau lepră, boli de piele, etc.
 • Să se adreseze Institutului Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile pentru a obţine informaţii cu privire la tipurile de vaccinuri care trebuie efectuate, înainte de a călători în această ţară.                                 Septembrie 2018

S-a lansat programul de burse oferite de statul român cetățenilor străini pentru anul universitar 2020-2021

20.12.2019

Începând cu 15 decembrie 2019, persoanele interesate își pot depune dosarul pentru înscrierea la concurs. Pentru detalii vă rugăm să consultați metodologia…

MAE și MAI vor notifica cetățenii romani prin SMS cu privire la faptul că urmează să le expire pașaportul

08.03.2018

În cadrul demersurilor derulate în comun de Ministerul Afacerilor Externe, prin Departamentul Consular, și Ministerul Afacerilor Interne, prin Direcția…

Informare privind rezidenta fiscala a persoanelor fizice

26.01.2018

Va aducem la cunostinta ca, prin ordinul Ministrului Finantelor Publice nr.1099/2016 pentru reglementarea unor aspect privind rezidenta in Romania a persoanelor fizice,…

Conditii de calatorie

21.09.2018

Ambasada României din Abuja atentioneaza cetatenii romani asupra riscurilor de calatorie in Nigeria si recomanda evitarea deplasarilor in statele Adamawa, Borno…

Avertizare de calatorie

05.04.2017

În prezent, Nigeria se confruntă cu o epidemie de meningită. Pentru călătoriile în acest stat este recomandată vaccinarea antimeningită și evitarea…
 • Infatrans